Samen Voor Allen        logo


VOORWOORD

 Een nieuwe programmatie maken is een werk van lange adem. Wikken en wegen, want het aangebodene moet de leden plezieren en het moet nog betaalbaar blijven ook.

In het vorige Kompas 3į heb ik de redenen die er toe leiden dat het lidgeld verhoogd moet worden toegelicht. Het is met pijn in het hart, dat geef ik grif toe, maar het kan nu eenmaal niet anders. Komt daarbij, en dat is een oud zeer, dat het ledenaantal stagneert. Velen onder jullie zetten zich actief in om leden te werven en ook de Raad Van Bestuur en de naaste medewerkers laten zich niet onbetuigd. Toch zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, het welke dat weet ik nog niet. Mocht er iemand van jullie ideeŽn hebben laat het mij dan gerust weten.

Het lidgeld wordt verhoogd naar € 78.

Wij openen het seizoen 2016-2017 met de misviering in Sint-Carolus Borromeus, deze wordt naar goede gewoonte opgeluisterd door het Belcanto Strijkkwartet van Hans Van Kerckhoven.

De soliste is iemand van bij ons, de sopraan Karen Vermeiren. E.H. Marc Dierckx zal, met de warme toon hem eigen, de viering voorgaan.

Als operette staat “Gršfin Maritza” van Emmerich KŠlmŠn op het programma, ons gebracht door het Nieuw Muziektheater Brasschaat. Ook “Muzikantenstad” is er weer bij.

Het “Nieuwjaarsconcert”, een productie in eigen beheer, laat ons dromen en wegdromen.

Wij worden daarbij geholpen door An Lauwereins, Marta BŠbic, Glenn Desmedt en Marcel Van Dieren. Zij worden op passende wijze ondersteund door Het Thť‚tre Royal Orkest onder de artistieke leiding van Ambra Van Thielen, de dirigent is Dirk Baert.

De “LJM Band”, een zevenkoppig ensemble voert ons mee naar de twintig, dertig en veertiger jaren. In de daarop volgende vertoning “Less is more” vergasten An Lauwereins en Glenn Desmedt ons op een concert dat een beetje “anders is”.

Het “slotconcert” is een eerbetoon aan ťťn van de grootste operacomponisten aller tijden: Giacomo Puccini. In deze voorstelling, in eigen beheer, zullen topsolisten ons door het leven van de grote meester zingen. Wie die solisten zijn staat nog niet definitief vast want het project staat nog in zijn kinderschoenen. De komende maanden zal dat vaste vorm krijgen en zullen de zangers in functie van het te zingen repertoire geŽngageerd worden.

In december gaat “Kerst Voor Allen” weer door in de Basiliek in Edegem. Ik hoop jullie in grote getale te mogen begroeten. Lekker eten en drinken en dit in goed gezelschap is gegarandeerd een succesformule.

Wat de daguitstappen betreft werd er voor Turnhout en Merksplas, Goes en Zierikzee, Schaarbeek & Jezus Eik en het Kasteel van Laarne en Lochristi gekozen. Ga mee, niet voor mij maar voor jezelf. Enige culturele verrijking is nooit te versmaden, een heel kleine fysieke inspanning ook al niet, ware het alleen maar om de verorberde calorieŽn op een gepaste wijze weg te werken. Bovendien is samen op uitstap gaan de ideale manier om mekaar beter te leren kennen en van mekaar te genieten.

Ik wens jullie een zonovergoten zomer met veel terrasjestijd,  liefst in het gezelschap van dierbare vrienden, en hoop jullie goed en wel in het najaar terug te zien.

 

Linda De Vis

Voorzitter

Lien

© www.mijn-eigen-website.nl (design)